Vanhat lääkkeet

Kaikki vanhentuneet tai käytöstä muuten poistetut lääkkeet sekä elohopeaa sisältävät kuumemittarit ovat ongelmajätteitä ja ne on syytä tuoda apteekkiin, otamme lääkejätteet vastaan maksutta.

Elohopea ja jodi vaativat ongelmajätelaitoksessa omat, erilliset käsittelynsä. Siksi elohopeaa sisältävät kuumemittarit on syytä jo kotona laittaa omaan, erilliseen pussiin. Samoin jodia sisältävät valmisteet, esim. Jodix-tabletit, Betadine- ja Iodosorb-valmisteet, on pakattava omaan pussiinsa. Muut lääkejätteet voi palauttaa yhdessä pakattuina.

Ruiskut ja neulat on syytä turvallisuussyistä pakata erilliseen, esim. kannelliseen astiaan. Diabeteksen ym. hoidossa käytetyt neulat laitetaan esim. muovisessa mehukanisterissa polttokelpoiseen sekajätteeseen.

Apteekki ei ota vastaan paristoja, kemikaaleja, liuottimia tai muita ongelmajätteitä. Ne on syytä viedä paikalliseen jätekeskukseen.

Lääkkeitä voi palauttaa apteekkiimme ainoastaan hävitettäviksi. Apteekki ei lääketurvallisuussyistä voi lunastaa takaisin lääkkeitä, ei edes avaamattomia pakkauksia.